Jeseni zadiši po Prekmurju

PR Novica, Zanimivosti

Prekmurje ima posebno zgodovino in prav tako posebno kulinariko. Njihova tradicionalna hrana je prepoznavna po celi Sloveniji. Prekmurje s svojo izjemno lepo pokrajino privablja ljudi s cele države in marsikdo se tja redno vrača.

Med najbolj prepoznavne in znane prekmurske jedi zagotovo sodijo bograč, prekmurska gibanica, dödöle in druge jedi, v katerih se vidi tudi močan vpliv Madžarske. Zaradi svoje odmaknjenosti od osrednjega dela Slovenije, je Prekmurje tako jezikovno kot kulinarično zelo posebno.

Pokrajina, ki jo lahko okusite

Lepota Prekmurja je tudi v raznolikosti njegove pokrajine. Ravnice so idealne za sprehode, kolesarjenje in občudovanje neskončnih polj žit ter njiv, na katerih rastejo tudi zelo priljubljene prekmurske buče. Gričevnat del Prekmurja je prav tako priljubljen za bolj zahtevne kolesarske ture med vinogradi.

Kmetijstvo je zelo pomemben del Prekmurske kulture. So del Slovenije, ki ima največji del kmetijskih površin na prebivalca. Znani so po mnogih pridelkih, med najbolj znanimi pa so zagotovo buče in bučno olje.

Jedi, ustvarjene le z najbolj kvalitetnimi sestavinami

V Lidl Slovenija so se odločili, da želijo v svojih trgovinah kupcem ponujati le najboljše slovenske izdelke. Zato aktivno podpirajo slovensko kmetijstvo ter sodelujejo z izbranimi pridelovalci, ki skrbijo, da brbončice Lidlovih kupcev razvajajo okusi domačega sadja, zelenjave, mleka in mlečnih izdelkov, pekovskih izdelkov ter jajc.

In ravno take izdelke boste potrebovali za recept, ki smo ga pripravili za vas ta teden. Domači bučni ravioli proslavljajo okus prekmurskih buč na kar dvojni način: najprej z nadevom iz izjemnega kremastega bučnega mesa, in nato še z dodatkom hrustljavih bučnih semen v omaki.

Za kulinarično ustvarjanje si izberite le najboljše sestavine. V Lidlu poiščite kvalitetna domača jajca proste reje,  poiščite odlično slovensko moko in maslo ter, seveda, domače buče. Recept je morda malo bolj časovno zahteve, vendar pa bo okus po sveže narejenih domačih raviolih zagotovo odtehtal vsak trenutek, ki ga boste posvetili kuhi.

Recept za bučne raviole v masleni omaki z bučnimi semeni in orehi, ki smo ga pripravili v sodelovanju z Lidl Slovenija najdete TUKAJ.


Sledite nam