Recepti Facebook Recepti Instagram

Hood burger tudi z burgerji za vegetarijance

Ustvaril dne 24. januarja, 2019

Priljubljena postojanka za poznavalce vrhunskih burgerjev Hood Burger bo konec januarja na svoj meni dodala Hood Burger Vegi, slastno in sočno brezmesno polpeto, s katero bodo na svoj račun pri njih končno prišli tudi vegetarijanci in vegani.

Hood Burger Vegi - LeBrie

S hudomušnim sloganom »Hood Burger Vegi…hud k svina« in res odlično vegi polpeto, od konca januarja ponuja tudi slastne burgerje za vegetarijance in vegane.

Sestavljajo jih rdeča kvinoja, bukovi ostrigarji, grah in orehi ter s katero bodo lahko gostje naročili katerikoli burger iz njihove redne ponudbe, so včeraj navdušili izbrane pokuševalce.

Med slednjimi sta bila tudi komik, oče festivala Panč, ultramaratonec in vegetarijanec Andrej Težak – Tešky ter televizijski voditelj in vsejedec David Urankar, ki je novo ponudbo komentiral:

»Sam imam sicer rad meso, mi je pa zelo všeč, da bom lahko odslej v Hood Burger na malico prišel tudi s prijatelji, ki se prehranjujejo brezmesno.«

Tešky pa je dejal:

»Pred leti sem navdušeno prišel v Hood Burger in nato razočarano odšel. Razen sicer res odličnega krompirčka zame v ponudbi ni bilo ničesar, odslej pa bo Hood Burger vsekakor tudi moja priljubljena destinacija.«

Preberite več o Hood burger.

Razvoj burgerjev za vegetarijance je trajal dolgo

Soustanovitelja Hood Burgerja Klemen Ptičak in Til Pleterski sta pošteno priznala, da je razvoj Vegi polpete trajal dolgo, a z dobrim razlogom.

»Nismo si želeli na meni dodati le še enega vege burgerja v stilu ajde, naj bo nekaj za vegije. Ne, želeli smo, da bi tudi vegetarijanci in vegani lahko doživeli tisto pravo Hood Burger izkušnjo. Zato smo hoteli razviti polpeto, s katero bi lahko nadomestili meso v vseh naših burgerjih,”

je povedal Til Pleterski.

Pokuševalci iz vrst kulinaričnih novinarjev, blogerjev in ljubiteljev burgerjev so včeraj lahko poskusili vegetarijanske različice vseh burgerjev. Med njimi so burger Classic, Le Brie, Jake’n’Jay in Hood Chick ter vegansko različico burgerja Classic brez masla in sira ter z brezglutensko bombetko in vegansko majonezo.

Mnenja so se sicer kresala, a najboljšo povprečno oceno je odnesel Le Brie. Na drugo mesto se je zavihtela vegetarijanska različica Hood Chick Sandwicha. Sočna, hrustljava in pikantna zeljna solata pa se je odlično ujela z Vegi polpeto, ki je nadomestila ocvrtega piščanca.

Pri snovanju Hood Burger Vegi polpete so sicer veliko pozornosti posvetili iskanju prave kombinacije, ki bi se lahko ob bok postavila njihovi govedini.

Iskanje prave kombinacije burgerjev za vegetarijance je ustvarjalno delo

»Pri razvoju polpete smo poskusili res ogromno različnih kombinacij. Kot vsejedci smo želeli razviti takšno, v katero bo z veseljem ugriznil tudi ljubitelj mesa. Glavnino naše Vegi polpete predstavljajo rdeča kvinoja, bukovi ostrigarji in grah, za bolj maslen okus pa smo dodali tudi nekaj orehov. Seveda smo vse skupaj tudi začinili tako, da ima polpeta resnično poln okus,”

je opisal Klemen Ptičak. Izdal nam je še eno skrivnost.

»Vegi polpet ne pečemo na žaru, temveč jih ocvremo v arašidovem olju. S tem zagotovimo ključno maillardovo reakcijo na površini polpete, ki ustvari največ okusa in blaženost naših brbončic. Tudi čas priprave je zato precej krajši. S tem načinom priprave pa zagotavljamo tudi to, da Vegi polpete ne pridejo v stik s površinami, kjer sicer pečemo meso.«