Vsi že vedo? No, zdaj tudi mi in povemo še vam

Zanimivosti

Slepo testiranje med kupci je potrdilo občutek ki so ga v Lidlu že dolgo imeli. Njihovi izdelki so kakovostni.

Zadnje tedne so na slovenskih plakatnih mestih različni pari posameznikov šepetali na ušesa in si izmenjevali informacije. Spraševali smo se, kaj pomembnega si imajo za povedati. Zanimalo nas je, kaj ona dva vesta in mi ne vemo. Zadnje informacije razkrivajo, da je šlo za začetek napovedi rezultatov raziskave kakovosti različnih izdelkov, ki jih opravila raziskovalna hiša Ipsos.

Kaj so testirali?

Raziskovalna hiša Ipsos je 5.600 Slovencev, starih med 15 in 65 let, povabila na testiranje 247 izdelkov Lidlovih blagovnih znamk. Testirani so bili prehrambeni in higienski izdelki ter izdelki za gospodinjstvo, ki jih v Lidlovih trgovinah kupci najdejo pod okriljem 63 Lidlovih blagovnih znamk, med njimi Alesto, Bellarom, Cien, Dulano, Dulano Select, Lovillio, Maribel, Milbona, Mister Choc, Pikok, Pilos, Solevita, Tastino in W5. Raziskava je potekala od 21. marca 2018 do 24. aprila 2018.

Testiranje je potekalo na tri načine:

  • slepi test na izbrani zunanji lokaciji, kjer so vprašani testirali izdelke in pri tem niso poznali znamke in proizvajalca izdelkov,
  • slepi test na izbrani zunanji lokaciji z uporabo kuhinje, kjer so na enak način testirali izdelke, ki zahtevajo termično obdelavo,
  • in slepi test na domu anketirancev, kjer so na enak način testirali izdelke, ki ne spadajo v prehrambno kategorijo.

Udeleženci raziskave so izdelke ocenjevali na lestvici od 1 do 5, in sicer:

  • splošen vtis o izdelku,
  • senzorična ocena posameznega izdelka in
  • ali bi izdelek priporočali prijateljem ali družini.

Rezultati testiranja

“Kar 89 odstotkov vseh vprašanih je ocenjevane izdelke ocenilo z oceno dobro, zelo dobro ali odlično,”

je ob predstavitvi rezultatov medijem povedal Valentin Bufolin, vodja področja marketing, Lidl Slovenija. Kar 191 izdelkov je bilo ocenjenih z nadpovprečno oceno 3,6 ali več na lestvici od 1 do 5.

Na sliki: Valentin Bufolin in Tina Cipot Mal

“Lidlova zaveza, da svojim kupcem ponuja izvrstno kakovost izdelkov po ugodni ceni, je tako dobila še dodatno potrditev,”

je ponosno povedala Tina Cipot Mal, vodja službe za odnose z javnostmi pri podjetju Lidl.

Vabljeni k ogledu videa

V reklamnem oglasu so predstavili nekatere testirane in dobro ocenjene izdelke. Preverite, če je kakšen v vašem hladilniku ali na policah shrambe.


Sledite nam