Recepti Facebook Recepti Instagram

Zelenjavni čips

Čas priprave:

5m

Čas kuhanja:

20m

Skupni čas:

25m

Količina:

2 osebi

Kategorija:

,

Created by on 26. maja, 2021

Hrustljav zelenjavni prigrizek, ki si ga lahko privoščimo brez slabe vesti.

Ste ljubitelj čipsa? Ga rajši nimate doma, da vas slučajno ne premami tista šumeča vrečka? Za vas imamo rešitev! Doma, v pečici pečen, zelenjavni čips. Ne samo, da je lep na pogled, tudi okusen je. Priprava zelenjavnega čipsa je enostaven način, da v svojo prehrano vnesemo več zelenjave. Izberemo svojo najljubšo zelenjavo, jo narežemo in hop v pečico. H čipsu se poda paradižnikova omaka za prigrizke.


Sestavine

  • 1 srednje velika rdeča pesa
  • 1 srednje velika bučka
  • 1 veliko korenje
  • sol in kajenski poper po okusu
  • olje

Navodila

  1. Pečico segrejemo na 200°C. Vso zelenjavo z nožem za lupljenje krompirja ali mandolino narežemo na enakomerno tanke rezine. Z papirnato brisačo osušimo rezine zelenjave. V skledi jih prelijte z oljem, solimo in popopramo ter z rokami dobro premešamo.
  2. Zelenjavo razporedimo po pekaču, obloženem z peki papirjem. Pečemo 10 minut pri 200°C. Premešam, pečemo še 5-10 minut oziroma dokler ne zelenjava ne postane hrustljava in rahlo rjava, vendar ne zažgana.
  3. Zelenjavo v času pečenja opazujemo, da lahko tisto, ki bo porjavela pred ostalimi odstranimo iz pečice. Ko je čips pečen, ga vzamemo iz pečice in počakamo, da se ohladi.