Recepti Facebook Recepti Instagram

Čokoladice z arašidovim maslom

Čas priprave:

20m

Čas kuhanja:

45m

Skupni čas:

1h 5m

Količina:

16 čokoladic

Kategorija:

Created by on 31. marca, 2020

Hitro narejen posladek.

Čokolada in arašidovo maslo sta neverjetna kombinacija, ki bo navdušila vse. Rahlo sladka krema iz arašidovega masla se odlično poda k temni čokoladi. Narejene so v zelo kratkem času, dela pa z njimi praktično nimate. Krasen posladek za vas, vaše prijatelje ali otroke.

Sestavine

 • 400 g temne čokolade (vsaj 70°%)
 • 120 g nesladkanega arašidovega masla
 • 2 žlic. zmehčanega masla
 • 4 žlic. sladkorja v prahu
 • 1 ščepec nasekljanih arašidov

Navodila

 1. Polovico čokolade raztopimo v parni kopeli. Pripravimo modelčke - lahko silikonske ali pa uporabimo kar papirnate modelčke za mafine.
 2. V posodi zmešamo arašidovo maslo, maslo in sladkor. Količino sladkorja prilagodimo svojemu okusu in vrsti arašidovega masla, ki ga uporabljamo. Če nimamo nesladkanega arašidovega masla, lahko uporabimo sladkano in temu primerno zmanjšamo količino sladkorja. Lahko uporabimo tako grobo mleto kot gladko arašidovo maslo.
 3. Na dno modelčkov damo kako žličko stopljene čokolade in jo razmažemo po modelčku. Modelčke nato damo za kakih 10 minut v hladilnik ali zmrzovalnik, da se čokolada strdi. Količino čokolade in mase prilagodimo velikosti modelčkov, ki jih uporabljamo.
 4. Ko je čokolada strjena, damo v modelčke žličko do dve arašidove mase in damo vse skupaj nazaj na hladno še za nekaj minut.
 5. Stopimo preostanek čokolade.
 6. Modelčke vzamemo iz zmrzovalnika in dodamo še kako žličko stopljene čokolade. Nato jih vrnemo v zmrzovalnik še za 20-30 minut.
 7. Po želji preden postrežemo po čokoladicah posujemo še popražene nasekljane arašide.