Recepti Facebook Recepti Instagram

Razlike v kakovosti hrane so zelo velike #ustavise

Created by on 5. julija, 2017

Perutninsko meso je pomembna sestavina zdrave in uravnotežene prehrane, omogoča hitro pripravo ter številne možnosti kombinacij.

Stalno je treba poudarjati, da so razlike v kakovosti hrane zelo velike. Pri t. i. cenenih približkih hrane vsi v verigi stremijo k najnižjim stroškom. To vpliva na vhodne surovine in uporabo nadomestkov surovin, agresivnost tehnoloških postopkov, uporablja se veliko aditivov in ojačevalcev okusa, veliko je sladkorja, maščob, vode in zraka. Taka hrana je visoko procesirana in prazna, visoko kalorična. “Oči je potrebno usmeriti k bistvu hrane,” izpostavlja dr. Aleš Kuhar, priznani agrarni ekonomist. Intervju z njim si lahko preberete tukaj

Tudi Urška in Jernej sta se ustavila in okusila na polno!

Perutninsko meso je pomembna sestavina zdrave in uravnotežene prehrane, omogoča hitro pripravo, številne možnosti kombinacij, ki se dobro podajo tako klasičnim kot bolj eksotičnim jedem. Nekaj aktualnih receptov so iz Perutnine Ptuj zbrali na Recepti.Over.Net, medtem ko tukaj izveste več o koristih kvalitetnega perutninskega mesa za zdravje. Prihranek časa pri pripravi okusnega obroka pa lahko posvetimo sebi in svojim najdražjim, kot sta to storila Urška Vučak in Jernej Brenholc.

Piknik sprejem za ptujski plesni zvezdi, Urško Vučak in Jerneja Brenholca

Za njun uspeh, ki je plod nekajmesečnega intenzivnega truda ter posledično manj časa za zasebno življenje in bližnje, so se v Perutnini Ptuj odločili, da pripravijo piknik, na katerega lahko povabita svoje najdražje in se jim na simboličen način zahvalita za podporo in »potrpežljivost« v času njune odsotnosti. V Perutnini Ptuj pa so se jima zahvalili, da sta ime Ptuja, ki ga ponosno nosijo v imenu podjetja, ponesla v domove po vsej Sloveniji. Ob tej priložnosti so jim predstavili novo piknik linijo brez E-jev in aditovov, jih pogostili z najboljšimi »špricarji« s Haložanom iz Ptujske kleti in drugimi osvežilnimi napitki.

Zbrane minute bodo pretvorili v piknik druženje Društva prijateljev mladine iz Ptuja

Tudi v Perutnini Ptuj podpirajo projekt Ustavi se! s sporočilom: Ustavi se! … in okusi na polno. Vabijo vas, da ovekovečite svoj čas ob kulinaričnem druženju in izdelkih blagovnih znamk Perutnina Ptuj ali Poli ter foto utrinek delite z njimi na FB Perfekten piščanec z oznako #ustavise. V Perutnini Ptuj bodo zbrane minute pretvorili druženje s piknikom, ki ga bodo podarili Društvu prijateljev mladine iz Ptuja. Več o projektu Ustavi se! izveste na www.ustavi.se
Tako smo v mesecu juniji zbrali 100.000 minut, ki jih bomo pretvorili v pretvorili druženje s piknikom, ki ga bodo podarili Društvu prijateljev mladine iz Ptuja.