Recepti Facebook Recepti Instagram

Odprta kuhna to soboto gostuje v Celju

Ustvaril dne 13. septembra, 2018

Odprta kuhna bo ta konec tedna ponovno spakirala kovčke in jo mahnila na pot, razvajat Celjanke in Celjane ter vse tiste, ki bodo knežje mesto obiskali to soboto, 15. septembra. Na Mestni tržnici se bo jedlo, pilo in veselilo od 10. do 20. ure. Ker zna biti, da bo to zadnja Odprta kuhna sezone, je vsekakor ne gre zamuditi, še posebej, ker bo v Celje pripeljala kup kulinaričnih novosti.

»Sezona v Celju se res počasi izteka, načrtovan imamo sicer še en dogodek 20. oktobra, vendar nam jo jeseni vedno lahko zagode vreme,«

je pred sobotno Odprto kuhno pojasnil Lior Kochavy, soustanovitelj te priljubljene kulinarične tržnice, na kateri se bo prvič v Celju predstavila Gostilna Mihovec, ki slovi po najboljših in najmehkejših telečjih jetrcih, ki jih bodo tokrat dopolnjevale sezonske lisičke, postrežejo pa tudi s pehtranovo potico, krhkimi flancati in domačim bezgovim sokom.

Karavani Odprti kuhne se bo na domačem terenu po dolgem času pridružila tudi Galerija okusov s sodobnimi, inovativnimi in jesensko obarvanimi prigrizki, kot sta Lojzova mal’ca, sendvič s koščki marinirane, počasi pečene svinjske krače, ter sendvič z ocvrtimi pujsovimi lički, sveže nabranimi gobami iz bližnje hoste ter motovilcem. Za poplaknit prinesejo s seboj še lep izbor hišnih vin. Za mesojedce bo lepo poskrbela tudi Kuhinja Krušič, ki bo v kruhu postregla z žrebičkovo taljato s sirom čedar, ki ji bodo za svežino dodali še nekaj rukole.

Za ljubitelje brezmesnih jedi pa bo prav v Celju čisto pravo slovensko premiero doživel proteinski črni burger, ki ga bo za vse ljubitelje zdravega, svežega in sočnega na svet spravila ekipa Green Republic, ki jo sicer poznamo po pisanih smutijih. Glavni zvezdi proteinskega črnega burgerja sta črna bombetka z aktivnim ogljem in črnim sezamom ter proteinska polpetka, v kateri ni trohice mesa, zato pa veliko dobrih beljakovin. Okuse zaokrožita gorčična omaka s koprom in brusnicami ter majo omaka z limonsko travo in čebulico, za svežino pa so tu še rdeče zelje, sveže kumare, rukola in paradižnik.

Tudi sladkosnedi bodo lahko poskusili nekaj novosti, in sicer nov okus Karimovih makaronsov s pehtranom in malinami. Seveda bo priljubljeni kuharski mojster s seboj pripeljal tudi gourmet tiramisu v kozarčku, ki je bil na prejšnjem gostovanju v Celju razprodan, v kozarčku pa se bo bohotila tudi pregrešna češnjeva pita ekipe Experiment; No Art = No Fun. Po vseh omenjenih dobrotah se bo še kako prilegel cafe corretto, ki ga sestavljata merica espressa in grape, našli pa ga boste na stojnici J&B vinoteke.

www.odprtakuhna.si