Recepti Facebook Recepti Instagram

Največkrat nagrajena kakovost je doma na Ptuju #ustavi se

Created by on 18. julija, 2017

Kakovost mesa in izdelkov iz PP je največkrat nagrajena na letošnji Agri 2017.

Tudi letošnje, 38. mednarodno ocenjevanja kakovosti mesa in mesnih izdelkov, ki poteka pod okriljem 55. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA v Gornji Radgoni, je vnovič potrdilo najvišjo kakovost mesa in izdelkov blagovnih znamk Perutnine Ptuj.

Prednosti Perutnine Ptuj

Perutnina Ptuj se od ostalih velikih evropskih proizvajalcev razlikuje predvsem po majhnosti farm, razpršenih po podeželju v naravnem okolju Slovenije, saj poleg lastnih farm sodelujejo z več kot 240 rejci.

Skrbno nadzorovani vsi koraki na poti od njive do vilice, skrb rejcev za dobrobit živali, katerim Perutnina Ptuj nudi celovito podporo pri reji z dostavo kvalitetnih krmnih mešanic, ki nastajajo v njihovih lastnih mešalnicah in so brez animalnih proteinov (sestavljene so pretežno iz koruze, soje, pšenice ter mineralov in vitaminov), ter nudenjem veterinarskih storitev in storitev tehnološke službe za kooperantsko rejo – vse to se odraža v kvaliteti in značilnih okusih priljubljenih izdelkov z imenom Perutnina Ptuj, katerim vsakodnevno zaupa že več kot 2 milijona ljubiteljev perutnine po vsem svetu.

Že več kot 110 let v Perutnini Ptuj sledijo smernicam uravnoteženega prehranjevanja, s posluhom za potrebe vseh generacij ustvarjajo izdelke, ki so kakovostni, zdravi, varni in okusni.

Sistem zagotavljanja kakovosti, varnosti in sledljivosti je vpeljan v celotni verigi od primarne proizvodnje, proizvodnje krmil, proizvodnje v mesnih obratih, logistike, veterinarske službe, vse do prodajnih polic. V celotni verigi nadzorujejo sleherni proces, tako z lastno nadzorno kontrolno službo, kot s strani nacionalnih zakonsko določenih nadzornih postopkov.

Preberite kateri izdelki so prejeli prestižne naslove >

Sledljivo slovensko poreklo

Informacije o poreklu in način predelave so sploh v zadnjih letih postale zelo pomembne. Perutnina Ptuj je kot pionir na tem področju v Sloveniji že pred leti uvedli sledljivost do potrošnika, ki lahko na vsaki embalažni enoti pridobi informacijo o rejcu oziroma farmi.  Tudi zato podpirajo in so se aktivno vključili v nacionalno shemo Izbrana kakovost, ki potrjuje njihove zaveze in dolgoletna prizadevanja pri stalnem zagotavljanju kakovosti, varnosti in sledljivosti.

Vsi proizvodni procesi se začnejo, odvijajo in končajo v Sloveniji. Postopek zagotavljanja sledljivosti vas popelje od končnega izdelka nazaj vse do uporabljenih surovin.

Naslov rejca, ki ga najdete na etiketah svežega pakiranega mesa Natur, je informacija za vse, ki vas zanima, v čigavem hlevu je bila perutnina vzrejena. Številka »LOT« je natisnjena številka na embalaži (ob oznaki L), ki označuje poreklo, kadar na njej ni navedenega rejca. Kjer na izdelku ni navedenega rejca, je sledljivost na embalaži označena z manjšo, natisnjeno številko.

Več >