Recepti Facebook Recepti Instagram

GIN MONOLOGUE med osmimi najboljšimi žganimi pijačami sveta

Ustvaril dne 25. maja, 2018

Sodelovanje Tomaža Kavčiča, priznanega vipavskega kuharskega velemojstra in Fructala je obrodilo sad, že priznan z najvišjimi priznanjem.

Vsako leto v ZDA poteka prestižno tekmovanje in ocenjevanje žganih pijač, imenovano: “Great American International Spirits Competition”, na katerega so letos v Fructalu prijavili tudi gin Monologue. Monologue je prejel dvojno zlato medaljo in se s tem uvrstil med osem najboljših žganih pijač sveta.

Monologue je bil uveden na trg lani decembra in je plod sodelovanja Tomaža Kavčiča, priznanega vipavskega kuharskega velemojstra in Fructala. Tomaž Kavčič je gin razvijal tri leta, pri Fructalu so v tem času pripravili kar 72 različnih destilatov, dokler Tomaž ni našel prave formule.

Monologue je proizveden iz žit višje kakovosti in destilatov naravnih izvlečkov brinovih jagod in izbranih zelišč. Odlikujejo ga bogate arome sredozemskih rastlin, kot je angelika, citronka, encijan, melisa, rožmarin, sivka. Posebnost pa je ekstrakt oljkinih listov, ki ga do sedaj pri proizvodnji gina, zaradi njegove grenkobe, niso uporabljali.

»MINISTER ZA ZDRAVJE OPOZARJA: PREKOMERNO PITJE ALKOHOLA ŠKODUJE ZDRAVJU!«