Recepti Facebook Recepti Instagram

Vinarji z novimi nagradami

Ustvaril dne 20. septembra, 2018

Na največjem uradno organiziranem vinskem tekmovanju na svetu, AWC Vienna International Wine Challenge, so kar tri vina iz Vinske kleti Zlati grič prejela prestižne nagrade.

zlati grič

Vinska klet Zlati grič vsako leto za svoja vina prejme nekaj nagrad in priznanj za svoja vina.

»Trdo delo se obrestuje,« je povedal direktor Vinske kleti Zlati grič Silvo Žižek. »Ponosni smo na vse nagrade in seveda nas je zelo razveselila tudi nedavna novica o dobrih ocenah na AWC Vienna.«

Konjičan Plus, letnik 2017, je prejel srebrno medaljo. Vino je zvrst petih sort: laškega rizlinga, rizvanca, belega pinota, renskega rizlinga in sauvignona. Je zelo pitno in harmonično vino, k čemur zagotovo pripomore sauvignon, ki ga je v zvrsti 50 % in doda svežino in bogato sortno aromo po bezgovem cvetu, paradižnikovih listih in zelenih jabolkih. Vino deluje polno, sočno, elegantno, uravnoteženo, sveže in okusno. Obstojnost arome po požirku je dolga in lepo zaokroži zanimiv karakter vina.

Za renski rizling letnik 2016, ki je prav tako prejel srebrno medaljo, je značilna lepo izražena sortnost (vinogradniška breskva) in mineralnost, ki sta odraz tal in leg pod južnimi obronki mogočnega Pohorja.   Odlikujejo ga harmoničnost, svežina in pitnost. Zorenje v steklenici daje vinom še dodatno pestrost in fineso in je zato primerno tudi za nekaj letno arhiviranje.

Priznanje pa je prejel rosé letnik 2017, ki je pridelan iz modre frankinje. Pri stiskanju je uporabljen samo samotok brez maceracije. Po alkoholni fermentaciji vino odleži nekaj tednov na finih usedlinah kvasovk, nakar ga stekleničijo in je vedno prvo vino v ponudbi tekočega letnika. Vino je živahne rožnate barve, aroma je intenzivna, sadna. Svežina je uravnotežena z zaokroženim, elegantnim, sadnim in dolgotrajnim pookusom. Je sveže, iskrivo in zapeljivo vino.

Več informacij: www.zlati-gric.si