Recepti Facebook Recepti Instagram

Te naše restavracije so pri tujcih najbolj priljubljene

Created by on 13. novembra, 2020

Spletna stran The Slovenia vsako leto organizira glasovanje za najboljšo restavracijo pri nas. Poleg tega na svoji spletni strani tudi redno objavlja novice o gurmanskih dogodkih po Sloveniji in sezname najboljših restavracij, barov in vinarn pri nas. Ker novice objavljajo tudi v angleščini, so idealen način, da lahko za cvet naše kulinarike izvemo ne le prebivalci Slovenije, ampak tudi tuji obiskovalci.

Kam naj se torej slovenski ali tuji ljubitelj hrane obrne, ko želi preizkusiti najboljše, kar ponuja naša država?

The Slovenia je za vse ljubitelje hrane izdala knjigo The Slovenia book, v kateri so zbrani nasveti in predlogi tujih novinarjev, ki prebivajo v Sloveniji. V njej najdete ideje za izlete, dopuste in, seveda, hrano in pijačo, ki je na potovanju po Sloveniji ne smete zamuditi.

The Slovenia

Katere restavracije so po mnenju tujcev med najboljšimi pri nas?

Po mnenju The Slovenia, je med restavracijami, ki bi jih vsak »foodie« moral dati na svoj seznam nujnih gastronomskih izkušenj, Hiša Denk. Restavracija, ki jo vodi ekscentrični Gregor Vračko, se nahaja v Zgornji Kungoti. Vračko, ki se je kuharsko izobraževal v najboljših restavracijah po svetu, v Hiši Denk ponuja novo nordijsko kuhinjo, pri kateri uporablja lokalno hrano in se pri tem še posebno pokloni kulinaričnih tradicijam štajerske. V Hiši Denk ne boste dobili menuja, ampak si boste izbrali le, koliko hodov želite imeti, hrano pa vam bo izbral kuharski mojster. Če boste ob hrani želeli še vinsko spremljavo, vam jo bo izbral njihov hišni sommelier.

Med najboljšimi restavracijami sta se znašli tudi gostilna Dvor Jezeršek in Hiša Franko. Hiša Franko pod taktirko Ane Roš je dobro znana vsem ljubiteljem hrane tako pri nas kot v tujini, poleg tega pa je tudi prejela laskavi naziv ene od treh najboljših restavracij v Sloveniji na lanskem izboru za najboljšo restavracijo v organizaciji The Slovenia.

Na seznamu najboljših slovenskih restavracij po izboru tujih novinarjev so restavracije z vseh koncev Slovenije.

The Slovenia

Gostilna Krištof, ki se nahaja v vasi Predoslje, severno od Kranja, uspešno združuje ruralni ambient in moderno kuhinjo. Družina, ki vodi gostilno, je v gostinskih vodah že kar 700 let, tako da jim lahko zaupate, da bodo res razvajali vaše brbončice.

Še ena restavracija, ki se je znašla tako med najbolj priljubljenimi restavracijami pri tujcih, kot tudi pri nas je Gostilna pri Lojzetu – Dvorec Zemono. Zmagovalka lanskega izbora za najboljšo slovensko restavracijo se nahaja v renesančnem dvorcu z razgledom na Vipavsko dolino. Tomaž Kavčič, ki je odgovoren za dobrote iz kuhinje Gostilne pri Lojzetu, v svoji hrani izkazuje ljubezen, ki jo čuti do lokalne kulinarične tradicije in je za svoje delo prejel že več mednarodnih priznanj.

Na prekmurskem koncu se nahaja Gostilna Rajh. V vasici Bakovci v njej kuha že četrta generacija družine Rajh, ki v svojih jedeh prepleta tradicijo z modernimi gastronomskimi inovacijami.

Če poznate tudi vi kak gastronomski slovenski dragulj, ki bi moral dobiti večjo prepoznavnost, zanj le glasujte na spletni strani The Slovenia.