Sezona piknikov je odprta

Zanimivosti

Piknik je prijetna, preprosta in ne predraga popestritev za vso družino, sorodnike, prijatelje in znance.

Piknik je prijetna, preprosta in ne predraga popestritev za vso družino, sorodnike, prijatelje in znance. Organiziranje piknika je lahko stresno, zato smo pripravili ideje glede glavnih sestavin vsakega piknika – lokacije, hrane in pijače. Da pa bo piknik prijeten tudi za vas, se organizacije lotite pravočasno. Pa pojdimo po vrsti.

Lokacija

Lokacija piknika lahko predstavlja težavo, če doma ali v bližini nimate primernega prostora. Če ne živite blizu narave, na podeželju ali obrobju mesta, se za piknik prostor pozanimajte pri sorodnikih in prijateljih. Ne potrebujete veliko; manjši travniki ali celo vrtički so z malo preurejanja lahko super prostor za piknik. Če te možnosti vseeno nimate, so druga možnost plačljivi prostori, ki jih je potrebno rezervirati in seveda plačati. Ponudba je pestra in zagotovo se najde primeren prostor za vas in vašo druščino.

Hrana

Zagotovo sta najpomembnejši sestavini vsakega piknika hrana in pijača. Bodite pazljivi, da ju boste priskrbeli v zadostnih količinah. Bolje preveč kot premalo! Večino stvari, ki vam bodo ostale, lahko porabite v naslednjih dneh ali pa vsak gost nekaj malega odnese domov. Pomembno je, da veste kaj imajo vaši gostje radi in česa ne jedo (npr. če se kdo prehranjuje vegetarijansko ali pa ima kakšne prehranske omejitve). Izbira mesa naj bo raznovrstna – čevapčiči, ražnjiči, pleskavice, hrenovke, perutnina, zrezki in še kaj. Pri prilogah pa dajte svoji domišljiji prosto pot. Ne potrebujete si beliti glave s pečenjem krompirja, če je pestrost prilog in solate dovolj velika. Vnaprej pripravite solate (šobsko, testeninsko, francosko, ameriško), svežo zelenjavo (čebula, paprika, paradižnik) in zelenjavo za žar (bučke, jajčevci, šampinjoni). Tistim, ki imajo radi malo konkretnejšo prilogo, pa ponudite svež kruh.

Pijača

Pri pijači navadno nimamo težav. Stalnica so pivo, voda in sokovi, postrežete pa lahko tudi domačo limonado, ki je okusna in prijetno odžeja. Ne pozabite tudi na vino, še posebej, če so v vaši družbi ljubitelji vin. Pri izbiri vina bodite previdni, neko osnovno pravilo je, da k rdečemu mesu postrežemo rdeče, k belemu pa belo vino. Vinska klet Zlati grič ima pestro izbiro vin za vse okuse, ki bodo zadovoljili tudi najbolj zahtevne.

Sedaj potrebujete le še lepo vreme in piknik se lahko prične!

www.zlati-gric.si

 


Sledite nam