S pomladjo spet na odprto kuhno

Zanimivosti

Vsak sončni petek do jeseni se bo širila kulinarična obzorja domačih in tujih ponudnikov.

Odprta kuhna 2018

V petek se začenja 6. sezona najbolj priljubljene kulinarične tržnice pri nas. Odprta kuhna bo na Pogačarjevem trgu v Ljubljani vsak sončni petek do jeseni širila kulinarična obzorja domačih in tujih obiskovalcev, ki vedo, kje in kdaj se v prestolnici najboljše je in pije.

»Na novo sezono smo se dobro pripravili in zimo posvetili bogatenju že tako izjemno pestre ponudbe. Pridružilo se nam je več kot 15 novih ponudnikov, še več poudarka pa načrtujemo na predstavitvi domače kulinarike. Bogastvo slovenskih gastronomskih regij me vedno znova osupne in navduši, zato ga z ekipo želimo predstaviti najširši javnosti, domači in tuji. A vsega, kar imamo v načrtu na tem področju, še ne moremo izdati, saj bomo to področje razvijali tudi med potekom sezone,«

je pred otvoritvijo dejal Lior Kochavy, ustanovitelj in direktor projekta.

Obogatena kulinarična ponudba vsak petek od 10. do 21. ure

Poleg pristnih domačih dobrot bodo na Odprti kuhni tudi letos na voljo kulinarike z vseh koncev sveta. Uživali bomo lahko ob izvrstnih jedeh, ki so doma pri naših sosedih, in ob tistih, ki dišijo po eksotičnih začimbah in nas vabijo k raziskovanju novih okusov.

Odprta kuhna bo spomladi in jeseni na Pogačarjevem trgu potekala vsak petek ob lepem vremenu od 10. do 21. ure, poleti pa bo okusno druženje trajalo še nekoliko dlje, in sicer do 22. ure.

Odprte kuhne po Sloveniji

Slovenijo bodo obiskovali po sporedu:

Celje: na mestni tržnici, 31. marca, 19. maja, 9. junija, 15. septembra in 20. oktobra
Koper: na Carpacciovem trgu, 21. aprila, 16. junija, 1. septembra in 13. oktobra, na Bevkovem trgu v Nova Gorica: na Bevkovem trgu, 25. aprila, 23. maja, 20. junija in 5. septembra.
Ptuj: 12. maja, 28. julija in 8. septembra.

 

»Ob zaključku vsakega dogodka bomo tudi letos zbrali preostalo hrano in jo s pomočjo Slovenske filantropije podarili ljudem v stiski,« pove Alma Kochavy, vodja projekta.

 

Alma in Lior Kochavy

Alma in Lior Kochavy, vodji Odprte kuhne


Sledite nam