Priljubljenost puranjega mesa narašča

PR Novica, Zanimivosti

Kvalitetno perutninsko meso je pomembno v uravnoteženi prehrani, saj vsebuje visoko kvalitetne beljakovine.

Puranje meso je zdravo, ima manj maščob in manj holesterola v primerjavi z drugimi vrstami mesa, ima več proteinov in drugih pomembnih hranil. Je odličnega okusa in se lepo ujema z mnogimi začimbami. Uporablja se za pripravo zdravih, lahkih obrokov kot tudi za pripravo bogatejših jedi.

Prednosti puranjega mesa

Podobno je mesu piščancev, je pa nekoliko bogatejše z beljakovinami, vsebuje manj skupnih maščob ter ima nižjo energijsko vrednost od piščančjega mesa in je v primerjavi z njim bogatejše s kalcijem, selenom in cinkom. Puranje meso brez kože vsebuje v povprečju med 20 in 24 % beljakovin in med 2 in 5 % maščob.

Edino puranje meso s slovenskim poreklom in certifikatom Izbrana kakovost Slovenije

Linija pakiranega puranjega mesa Natur je namenjena vsem, ki si želijo sveže in zdravo puranje meso najvišje kakovosti. Perutnina Ptuj je edini proizvajalec puranjega mesa s slovenskim poreklom. Tudi v  tem segmentu prav vsi koraki na poti od njive do vilice potekajo na domačih tleh in v sodelovanju s 36 rejci. Farme so razpršene v naravnem okolju Primorske, Gorenjske, Dolenjske in Štajerske.

Celice v telesu se neprestano obnavljajo, zato potrebujejo reden vnos beljakovin.

Ana Cvetko, živilska tehnologinja v Perutnini Ptuj in health coach:

“Kvalitetno perutninsko meso je zelo pomembno v uravnoteženi prehrani, saj vsebuje visoko kvalitetne beljakovine, ki jih naše telo za normalno delovanje nujno potrebuje. Beljakovine imajo v telesu različne funkcije. So gradniki celic in tkiv, encimov, hormonov, protiteles, transportne snovi za hranila … Meso iz izdelki iz kvalitetnega perutninskega mesa zagotavljajo telesu tudi različne B-vitamine, železo in cink. Priporočeno je uživanje manj mastnega mesa in mesnih izdelkov. Na primer 100 gramov piščančjih prsi brez kosti in kože vsebuje približno 30 g visoko kvalitetnih beljakovin in zelo malo maščob. Koliko mesa in mesnih izdelkov naj bi zaužili na teden pa je odvisno od spola, starosti in fizične aktivnosti posameznika. Splošna priporočila se gibljejo med 400 in 600 gramov na teden. V Perutnini Ptuj nudimo širok izbor izdelkov, ki jih lahko vključimo v jedilnik tudi če želimo zgubiti odvečno težo, pri tem pa ohranimo pestrost jedi in raznolikost okusov. Takšna je na primer celotna linija Slim & fit, piščančja prsa, puranje meso, marinirani izdelki, ki so zelo kvalitetni in imajo visok delež beljakovin. Ljudem je treba približati in pojasniti, da so manj mastni izdelki lahko zelo kvalitetni in okusni, velja namreč zmotno prepričanje, da je v takih izdelkih več vode in dodatkov.”

 


Sledite nam