Prihaja nova, rubinasta čokolada

Zanimivosti

Čudovito rožnato barvo ji daje posebna sorta kakavovih zrn, ki rastejo v Ekvadorju, Braziliji in na Slonokoščeni obali in vsebujejo rožnat pigment.

Po beli, temni in mlečni prihaja še četrta vrsta čokolade, poimenovana ruby. Je najbolj nenavadno odkritje 80. let, ki preseneča s svojim okusom in barvo. Le ta je proizvedena iz svežih rdečkastih kakavovih zrn brez barvil in ojačevalcev okusa. Čudovito rožnato barvo ji daje posebna sorta kakavovih zrn, ki rastejo v Ekvadorju, Braziliji in na Slonokoščeni obali in vsebujejo rožnat pigment.

Ne le, da je roza čokolada Ruby videti popolnoma drugače od doslej znanih vrst čokolad – ima tudi popolnoma drugačen okus. Kot pravijo srečneži, ki so jo že imeli priložnost poizkusiti, naj bi imela prav poseben okus – ta ni ne grenak ne mlečen ali sladek, ampak se med sabo prepletata nekoliko kremast ter hkrati saden in kiselkast okus po jagodičevju. Ni tako sladka kot mlečna čokolada, a tudi ni tako trpkega okusa kot na primer temna čokolada.

Ruby RB1, enkratno darilo matere narave

Enkraten okus in barva Ruby RB1 izhajata neposredno iz ruby kakavovih zrn. Oba sta delikatna, med procesom obdelave so ju ohranili, kar je zahtevalo nekaj osnovnih pravil. Da se bosta barva in okus ohranila, je potrebno z njo tudi pravilno ravnati in upoštevati priporočila za shranjevanje.

Recept: Ruby kokosove ploščice

Sestavine

200 g kokosove moke
200 g mleka v prahu
400 g ruby čokolade (Callebaut® Finest Belgian ruby Chocolate)

Priprava

Dobro premešajte kokosovo moko in mleko v prahu. Umestite v slikonske modelčke in za čez noč postavite v hladilnik. Nato ploščice pomočite v raztopljeno ruby čokolado in posujte s kokosovo moko. Ponudite.

Pa dober tek!

Več si lahko preberete na www.gourmetshop.si


Sledite nam