Recepti Facebook Recepti Instagram

Burgerji bodo kraljevali ta vikend

Created by on 12. aprila, 2018

“Le zakaj bi človek jedel in pil kar nekaj, če lahko je in pije odlično!” Tako vabilo ne moreš zavrniti.

burger in pivo fest 2018

Slovenci obožujemo hrano, pijačo in druženje. Sezono kulinaričnih druženj na prostem bo v soboto in nedeljo, 14. in 15. aprila, popestril že deseti Pivo & Burger Fest.

Poznavalci sočnega kulinaričnega para bodo za dva dni zavzeli Pogačarjev trg v Ljubljani in raziskali, kaj novega se je zvarilo v slovenskih kraft pivovarnah, v katero smer kažejo pivovarski trendi in s kakšnimi okusnimi domislicami bodo kuharski mojstri dopolnili mesnate, morske in vege esence burgerjev.

»Le zakaj bi človek jedel in pil kar nekaj, če lahko je in pije odlično!«

je pred festivalom, ki predstavlja enega ključnih kulinaričnih dogodkov sezone v Ljubljani, povedal idejni oče in vodja festivala Lior Kochavy.

Organizatorji opažajo, da se je v zadnjih letih zgodila velika sprememba v miselnosti in navadah ljudi. Tudi na področju ulične ali pa hitre hrane želijo več in iščejo več.
Na festivalu se bo tokrat predstavilo več kot 40 ponudnikov kraft piva in gurmanskih burgerjev, med katerimi bodo na voljo tudi vegetarijanski, veganski in celo burgerji za sladkosnede.

Predstavili bodo tudi nekaj novosti, ki jih je prinesel razvoj pivarstva v Sloveniji.

»Še leta 2016 je bilo pri nas okoli petdeset kraft pivovarjev, danes jih je že blizu sto,«

pojasni Damir Galijaš, lastnik trgovine s kraft pivom Že v redu, Primož.

Vendar kljub veliki ponudbi, Pivo & Burger Fest ostaja dogodek za gurmane, ki jim je kakovost pomembnejša od količine.

“Naš cilj je širiti obzorja in promovirati kulinarično in pivsko kulturo. Pivo vidimo enako kot vino – kot čudovit proizvod mojstrov varjenja, ki v svoja piva vložijo veliko znanja, strasti in trdega dela. Pivo & Burger Fest ni dogodek, namenjen masovnemu popivanju. To dokazuje tudi dejstvo, da v treh letih, odkar ga prirejamo, na dogodku nismo imeli nikakršnih težav, saj naši obiskovalci vedo, zakaj pridejo na festival in kaj lahko na njem pričakujejo. Vsi ponudniki strežejo pivo samo v 0,3 l kozarcih, večjih meric ne dovolimo”,

vodja festivala Lior Kochavy doda svoj pogled in skupaj z ekipo prispeva k dvigu kulture pitja v Sloveniji.